Dosrius: Transport escolar, èxit en la lluita.

Nacional

Per decisió de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme i l’equip de govern del municipi de Dosrius, han augmentat a càrrec de […]Per decisió de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme i l’equip de govern del municipi de Dosrius, han augmentat a càrrec de la ciutadania la tarifa del transport escolar d’aquest municipi per a l’any 2008 des del 110% fins al 300% segons les particularitats de cada alumne. La CUP de Dosrius ens hem llançat a fomentar i defendre l’Assemblea Permanent de ciutadanes i ciutadans del municipi de Dosrius en lluita pel transport escolar gratuït, un dret irrenunciable dels municipis la ciutadania dels quals es troba a quilòmetres de les escoles públiques.


En aquest procés de lluita, la CUP hem participat en la presa de responsabilitats en l’Assemblea Permanent i en una ferma campanya en defensa del transport escolar gratuït mitjançant escrits de conscienciació, pancartes i adhesius. Un dels actes més representatius ha estat l’ocupació del Ple Municipal del 13 de desembre per part dels membres de l’Assemblea Permanent reivindicant el transport escolar gratuït.


Valorem que l’actitud de la ciutadania envers aquest procés assembleari ha estat del tot responsable i participatiu. En un municipi on es manipula la ciutadania sistemàticament considerem un fet històric la formació d’una assemblea de ciutadans en lluita que ha esdevingut lliure, popular i sobirana, la qual ha posat en alerta totes les institucions, partits, associacions i AMPES. Aquesta assemblea de ciutadanes i ciutadans hem convidat i induït malgrat el seu desgrat totes les organitzacions a comprometre’s davant les nostres reivindicacions i a la recerca pel transport escolar gratuït en els àmbits institucionals que els corresponen.


La lluita de l’Assemblea Permanent ha estat tot un èxit, hem aconseguit per part de l’equip de govern del municipi d’aturar les tarifes en una moratòria de tres mesos (fins passades les eleccions a l’Estat Espanyol, és clar), i un posterior procés de negociació, un  procés que per part de l’Assemblea Permanent només s’entendrà per la modificació de la llei de la Generalitat de Catalunya sobre el quilometratge i el transport escolar gratuït.


Ja que, ara per ara, les institucions no augmentaran les tarifes amb les quals ens amenaçaven, l’assemblea hem aturat una marxa popular reivindicativa que hi havia convocada a les carreteres de Dosrius per al 8.1.2008. Esperem que el seny de les institucions hagi après a mantenir la pau.


Pel transport escolar gratuït, la lluita continua!


Desembre del 2007

CUP de Dosrius, Canyamars i can Massuet del Far


www.dosrius.cup.cat


[email protected]

7 de gener de 2008