Girona: La CUP proposa un procés de participació ciutadana en la redefinició de la ctra de Barcelona

Nacional

Arran de l'anunci fet per l'Equip de Govern de la ciutat, la CUP considera que un projecte d'aquesta magnitud, que transformarà l'entrada sud de Girona, […]


Arran de l'anunci fet per l'Equip de Govern de la ciutat, la CUP considera que un projecte d'aquesta magnitud, que transformarà l'entrada sud de Girona, requereix de  la participació ciutadana. Per la CUP, es tracta d'un tema de ciutat i per tant cal donar-li un enfocament global i cedir la paraula a la ciutadania, mitjançant un referèndum popular i establint unes bases participatives reals.

Els independentistes reclamen a l'equip de govern que faci marxa enrrera i aturi el projecte fins que no s'hagi definit un procés de participació ciutadana. Segons Jordi Navarro, portaveu de la CUP, “La nostra societat és adulta; tant com per organitzar una consulta com la del passat 25A. Ara toca continuar exigint espais de participació, vinculants, perquè els polítics executin allò que els veïns i veïnes demanem”.


El Pla presentat pel regidor Joan Pluma ocuparia unes 6 hectàries i preveu l'edificació d'uns 700-800 habitatges i un hotel, transformant urbanísticament una zona que històricament ha actuat de frontera entre els barris de Sant Narcís i de Sant Pau. L'espai on s'ubicaria la nova zona urbana està actualment ocupada per la via del ferrocarril convencional i l'antiga zona indústrial, avui gairebé sense activitat.

La CUP considera que es tracta d'un projecte faraònic d'especulació immobiliària. En canvi, la formació política aposta per donar d’altres usos a la zona. Es tracta d'un espai excel·lent per a esponjar el barri de Sant Narcís i ubicar-hi els serveis que manquen en aquest barri. La CUP veuria bé crear franges de continuitat  (amb zones verdes, carrils bici, equipaments…) que garanteixin la connectivitat entre dos barris històricament separats.

30 d'abril de 2010