Jornades: “Reptes energètics del segle XXI a la República Catalana”

Nacional

L’acte serà presentat pel diputat Sergi Saladié i moderat i conduit per Fidela Frutos,  arquitecta ambientalista i membre del subgrup de treball de la CUP en l’àmbit de l’energia.


Dissabte 2 de juliol de 10,30 a 14,00 al Pati Llimona (Barcelona)

Amb la participació de:

Marcel Coderch (membre del capítol català del Club De Roma), “Situació del mon i petjada ecològica”

Antonio Turiel ( Observatori del Crash Oil), “Situació de l’energia en el mon i a Catalunya”

Emili García Ladona ( Observatori del Crash Oil), “Situació dels recursos naturals necessaris per a la producció energètica i compatibilitat amb la demanda energètica actual”

El subgrup de treball d’energia de la CUP organitza un cicle de xerrades sobre energia que sota el títol “Reptes energètics del segle XXI a la República Catalana” pretenen aportar eines per a governar col·lectivament la complexitat en un context caracteritzat per una reducció de l’energia i una crisi climàtica que cada dia es manifesta amb més cruesa. Les jornades es plantegen en un context determinat pel moment històric i constituent que viu Catalunya i per la crisi energètica i climàtica que es viu a nivell internacional.

La proposta d’aquest cicle consisteix en desenvolupar des d’una perspectiva institucional, municipal i nacional, així com ciutadana, les estratègies i les eines necessàries per fer front al context de reducció energètica derivat de l’esgotament dels combustibles fòssils i d’altres recursos i matèries primeres. Es tractarà des de diferents àmbits com la planificació territorial, la mobilitat, l’edificació, la producció alimentària i industrial, les energies renovables en els serveis municipals, la remunicipalització dels diferents serveis municipals i la seva implicació energètica, etc.

El treball col.lectiu que ja s’està fent, cal sumar coneixements i estratègies. I per aquest motiu us convidem a participar i enriquir el debat posterior, així com sumar propostes a escala municipal i nacional que ens permetin iniciar el camí al decreixement energètic, tant necessari i urgent per lluitar contra el canvi climàtic. 

View post on imgur.com

29 de juny de 2016