La CUP-NCG demana a Esquerra Republicana que eviti “el camí fàcil” per pactar els pressupostos de la Generalitat

Nacional, Parlament

Els independentistes exigeixen “honestedat i claredat” al president Aragonès sobre els pactes amb el PSC


La CUP-NCG ha demanat a Esquerra Republicana que “no triï el camí fàcil” per pactar els pressupostos de la Generalitat d’aquest 2024. La diputada de la CUP-NCG, Laia Estrada, ho ha dit en roda de premsa al Parlament on ha instat als republicans a allunyar-se d’un nou intercanvi de “cromos” entre ells i els socialistes: “Demanem a ERC i al president Aragonès que no triïn el camí fàcil, el de la destrucció del territori i l’empobriment de la gent”.

Una petició que els cupaires han traslladat després que ahir republicans i socialistes amb Comuns anunciessin un pacte pels pressupostos per l’Ajuntament de Barcelona. Els independentistes han exigit a Esquerra que no faci la mateixa aposta a la Generalitat: “Li demanem que no triï aquest camí, que actuï amb responsabilitat i avantposi els interessos del país als seus interessos de partit”. En aquest sentit, Estrada ha llençat un missatge al president Aragonès instant-lo a ser transparent amb els acords, “si ja han decidit triar el camí fàcil, no cal que gesticulin més”, ha dit la portaveu. Qui ha afegit el següent: “Li demanem honestedat i claredat amb la gent que el va votar i amb el conjunt del país”. Finalment, la diputada ha sentenciat que els republicans han d’explicar si “ja han escollit l’agenda del PSC, la de foment i la patronal, la dels rics, la del negacionisme climàtic i l’empobriment generalitzat de la població” per pactar aquests comptes. 

Malgrat tot, els anticapitalistes ja han anunciat que aquesta setmana es tornaran a reunir amb el govern. Una trobada que volen aprofitar per traslladar les qüestions esmentades. A més, asseguren que la seva voluntat és aprofitar “el temps de descompte en què es troba la legislatura” per diuen “donar resposta a les necessitats de la gent treballadora del país” com és el dret a l’habitatge, enfortir els serveis públics, fer front a l’encariment dels productes i el cost de la vida i posar les bases per un nou model de país que permeti fer front al canvi climàtic i les seves conseqüències.

20 de febrer de 2024