La CUP-NCG fa una crida a recuperar la Llei dels Lloguers Catalana i la Llei d’Amnistia pel Debat de Política General

Parlament

Els anticapitalistes insten Esquerra, Junts i Comuns a centrar-se en les “polítiques sobiranistes” que “necessita el país” La CUP-NCG ha fixat quatre propostes de mínims […]


Els anticapitalistes insten Esquerra, Junts i Comuns a centrar-se en les “polítiques sobiranistes” que “necessita el país”

La CUP-NCG ha fixat quatre propostes de mínims per afrontar aquest debat de política general que són: recuperar i desplegar la Llei dels Lloguers que es va aprovar el 2020, recuperar la Llei d’Amnistia també aprovada al mateix any, derogar el decret de la sentència del 25% del català i desplegament d’una energètica pública. Propostes que consideren “de mínims” però que han demostrat que “quan s’ha tingut l’oportunitat el Parlament de Catalunya ha legislat en favor de la majoria social de la gent del país”.

Per aquest motiu, els anticapitalistes han iniciat una roda de contactes amb Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i En Comú Podem per traslladar-los aquestes propostes. Els cupaires veurien incomprensible que aquells partits que van fer possible avançar en drets i sobirania al Parlament anteriorment, no ho facin ara. Per aquest motiu, els emplacen a trobar-se i debatre els següents punts: 

+ Recuperar l’ampli consens del Parlament de Catalunya entorn a la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge i de modificació de la Llei 18/2007, de la Llei 24/2015 i de la Llei 4/2016, relatives a la protecció del dret a l’habitatge, tornant a aprovar-ne el text original íntegre.

+ El Parlament de Catalunya es compromet a tramitar la proposició de llei orgànica d’amnistia I de resolució del conflicte polític entre Catalunya I l’estat espanyol que va ser inadmesa a tràmit per la Mesa del Congrés i que van presentar ERC, Junts i la CUP conjuntament l’any 2020.

+ Derogació de la Llei 8/2022, del 9 de juny, sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari

+ Desplegament d’una energètica pública de generació, distribució i comercialització d’electricitat

Més enllà dels punts esmentats, la CUP-NCG portarà fins a 20 propostes de resolució en aquest Debat de Política General entre elles es destaquen: la defensa de la sanitat pública, l’aposta per l’habitatge públic i frenar desnonaments, aturar els macroprojectes com el Quart Cinturó i l’Ampliació de l’Aeroport, una específica sobre el macrocasino del Hard Rock, el desplegament i situació del transport públic, educació inclusiva i la internalització de serveis públics.

Propostes que consideren “de mínims” però que han demostrat que “quan s’ha tingut l’oportunitat el Parlament de Catalunya ha legislat en favor de la majoria social de la gent del país”
26 de setembre de 2023