La CUP-NCG registra 20 propostes de resolució en el debat de política general del Parlament de Catalunya

Parlament

Entre les propostes hi ha les de revertir la modificació que introdueix el castellà en la llei de política lingüística, el desplegament d’una energètica pública, recuperar la llei catalana d’habitatge i reimpulsar la llei de l’amnistia acordada per les forces catalanes el 2020.


Laia Estrada ple del Parlament

La CUP-NCG ha registrat 20 propostes de resolució al debat de política general del Parlament de Catalunya. Aquestes propostes seran debatudes i votades aquest divendres 29 de setembre. En les resolucions proposades s’aborden qüestions com el control de preus i l’accés a la cistella bàsica, la redistribució de la riquesa, les 32 hores laborals, el decreixement turístic, el dret a habitatge, la sanitat pública, els drets sexuals i reproductius, el reconeixement i la dignificació dels treballs de cures, l’educació inclusiva, els drets socials, les macroinfrastructures contaminants, l’emergència climàtica, el decreixement dels transport aeri, els bancs de terres, el dret a la cultura i la lluita antirepressiva.

A més, la CUP-NCG posa el focus en quatre “propostes de mínims” amb les quals han instat a les forces sobiranistes del Parlament a donar-hi suport. En aquestes es demana derogar la modificació que introdueix el castellà en la llei de política lingüística, el desplegament d’una energètica pública, recuperar la llei catalana d’habitatge i reimpulsar la llei de l’amnistia acordada per les forces catalanes el 2020.

28 de setembre de 2023