La CUP promou mocions als ajuntaments en suport a Palestina i per condemnar les accions de de l’estat d’Israel

Municipal, Nacional

Els anticapitalistes han anunciat que se sumaran a totes les convocatòries en suport del poble palestí que es faran durant aquesta setmana arreu del territori […]


Els anticapitalistes han anunciat que se sumaran a totes les convocatòries en suport del poble palestí que es faran durant aquesta setmana arreu del territori

La CUP està promovent mocions en tots aquells ajuntaments on té representació en suport a Palestina i per condemnar les accions de de l’estat d’Israel. En elles es fa una crida internacional a resoldre el conflicte i també es demana un posicionament clar per part de l’estat espanyol, com per exemple que aturi immediatament el comerç d’armes amb Israel. A més, els cupaires denuncien l’apartheid i la neteja ètnica que ha practicat l’estat d’Israel i, per això, exigeixen en les mocions que es “reconegui que l’ocupació colonial i l’apartheid com les causes estructurals del conflicte”.

Aquestes mocions ja s’han començat a presentar als diferents consistoris perquè es puguin debatre en els plens d’aquest mes d’octubre. Ho ha anunciat el diputat de la CUP-NCG, Xavier Pellicer, avui a la Sala de Premsa del Parlament de Catalunya, on ha insistit en el paper de la resta d’actors internacionals. “Cal que la comunitat internacional garanteixi el respecte als drets humans i compleixi amb les resolucions. No s’hi val posar-se de perfil.”, ha dit Pellicer.

Per altra banda, la CUP ha manifestat el seu suport a totes les concentracions que es faran aquest cap de setmana arreu dels Països Catalans. I concretament, la que ha convocat la Comunitat Palestina el proper dissabte 21 d’octubre a les 5 de la tarda davant la seu de la Unió Europea de Barcelona.

"Cal que la comunitat internacional garanteixi el respecte als drets humans i compleixi amb les resolucions. No s’hi val posar-se de perfil"
17 d'octubre de 2023