La CUP reclama reduir el turisme  per fer front a la sequera

Nacional

Els anticapitalistes defensen un canvi de model econòmic que protegeixi a la pagesia i el territori


La CUP ha mostrat la seva preocupació les restriccions d’aigua a 24 municipis de Catalunya anunciades ahir. Els anticapitalistes, que fa temps que assenyalen la necessitat d’un canvi de model econòmic per fer front al canvi climàtic critiquen que el govern català continuï  “apostant-ho tot al turisme”. 

El diputat de la CUP, Dani Cornellà, ha recordat que un turista consumeix fins a 5 vegades més aigua que una persona resident. Al mateix temps ha denunciat que la manca de planificació en l’ús de l’aigua pot fer perdre la collita d’una pagesia exhausta que malviu entre “les restriccions per a la sequera i els preus de misèria que imposen les grans distribuïdores”. Per això, Cornellà ha reclamat a l’executiu un canvi de model urgent que protegeixi la pagesia i redueixi el turisme: “s’ha d’acabar amb la barra lliure pel turisme i la deixadesa respecte a la pagesia”

.En aquest sentit, la CUP també subratlla que cal fer front al mal estat de les infraestructures que representen un malbaratament d’aigua molt important i a l’hora ha reclamat un pla ambiciós per posar al dia els sistemes de regadiu. Els anticapitalistes insisteixen en el fet que la situació de sequera no només no és puntual, sinó que totes les previsions apunten una reducció de les precipitacions a tot el Mediterrani i un règim de pluges més irregulars en les dècades que venen. Més enllà de donar respostes a la situació d’emergència actual, “cal fer front urgentment i de manera real al canvi climàtic i això vol dir que cal parlar de model econòmic i de prioritats”, conclouen.

3 d'agost de 2023