Lleida: La CUP proposa ubicar al Roser el Museu d’Història de Lleida i l’Arxiu Municipal

Nacional

En el marc de l'edifici del Roser, la Candidatura d'Unitat Popular de Lleida va presentar, divendres 9 de febrer, el seu projecte d'usos per a l'esmentat espai. […]


En el marc de l'edifici del Roser, la Candidatura d'Unitat Popular de Lleida va presentar, divendres 9 de febrer, el seu projecte d'usos per a l'esmentat espai. El projecte fa especial èmfasi en la necessitat de dotar la ciutat de Lleida d'un Museu d’Història Local, equipament contemplat des de fa molts anys en el Pla de Museus de la Ciutat però que mai s'ha arribat a materialitzar, entenent que aquest es un equipament necessari i que el Roser, al formar ja part de la historia viva de la ciutat, n’és l'emplaçament idoni. Dins del mateix projecte del Museu, la CUP proposa l’habilitació del "Memorial 1707" com a centre d’interpretació, al servei de la memòria històrica local per tal de retre homenatge als resistents lleidatans del 1707.


El projecte es complementa amb el trasllat de l'Arxiu Municipal al mateix Roser, un equipament que actualment es troba ubicat a la mateixa Paeria i que reuneix moltes deficiències pel que fa a l'espai i la seva accessibilitat a l'hora de ser consultat.


La CUP considera que aquests equipaments contribuirien notablement a la recuperació econòmica i la dinamització social del Centre històric, aportant-hi fluxos de gent constants, ja sigui en forma d'escoles o visitants i turistes, i que al mateix temps, es tracta d'un equipament respectuós amb el simbolisme de l'edifici per al conjunt de nacionalisme català i respectuós amb la llarga trajectòria de l'espai, d'edifici al servei de les arts i la cultura locals.

11 de febrer de 2007