Pla de l’Estany: Primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Pla de l'Estany felicita els onze municipis de la comarca del Pla de l'Estany, que durant les darreres setmanes han […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Pla de l'Estany felicita els onze municipis de la comarca del Pla de l'Estany, que durant les darreres setmanes han anat aprovant mocions de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut de Catalunya i per declarar-se moralment exclosos de la Constitució espanyola.

Amb tot, la formació insta els consistoris, sobretot el de la capital, Banyoles, a ser coherents amb aquesta decisió. "No tindria sentit aprovar la moció i no fer res per l'autodeterminació del poble català", manifesten. En aquest sentit, encoratgen els ajuntaments a exigir al Parlament que iniciï el procés de ruptura democràtica cap a la independència.

(Banyoles, Pla de l’Estany) – La CUP Pla de l'Estany ha volgut felicitar aquest dimecres els ajuntaments de la comarca que han aprovat "mocions rupturistes amb l'estat espanyol", sobretot aquells, precisa, que s'han declarat moralment exclosos de la Constitució espanyola "i no han suavitzat el contingut de la moció", com seria el cas de l'Ajuntament de Banyoles. Malgrat tot, celebren que la comarca hagi decidit "en bloc" avançar cap al procés d'autodeterminació dels Països Catalans.

 

La candidatura independentista adverteix que "pugnarà perquè els grups polítics que ara s'han manifestat públicament a favor del dret del poble català a tenir un estat propi perquè "siguin coherents amb el compromís que han adoptat" amb l'aprovació d'aquesta moció, impulsada per la Plataforma Pla de l'Estany per l'Autodeterminació i que ja han aprovat una cinquantena de poblacions al Principat. "Esperem que d'ara endavant les seves polítiques siguin fidels a l'esperit d'aquesta moció i no només perquè és la nova onada de moda", reblen.

 

La CUP reitera que es mostra disposada a defensar "qualsevol iniciativa ciutadana que tingui per objectiu l'alliberament nacional i social dels Països Catalans" i anuncia que "pressionarà els ajuntaments que amb l'aprovació d'aquest moció s'han compromès amb la causa d'aquest poble".

 

Amb l'aprovació d'aquestes mocions, la comarca del Pla de l'Estany esdevé la primera comarca catalana a declarar-se moralment exclosa de la Constitució espanyola, tal com ja va passar amb les consultes per la independència, que va ser la pimera comarca a celebrar-ne a tots els municipis.

Banyoles, Països Catalans

18 d’agost del 2010

19 d'agost de 2010