Notícies de Nacional


La CUP Crida Constituent denuncia el preacord entre les formacions JxCAT, ERC, Cs i PSC de repartiment dels càrrecs del Consell de Govern de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals i posa de manifest la necessitat que l’elecció dels membres sigui pública, transparent, democràtica i amb la participació dels treballadors i treballadores. 

Article escrit per Roger Cases Majoral, viatger. Zoòleg, preofessor d'anglès i traductor. 

En nom de tota la militància de la CUP Crida Constituent volem expressar el nostre més sentit condol per la mort de l'Aniol a tots els seus familiars, amics i companyes militants. 

Us fem arribar tot el suport en aquests moments tan difícils.

Que la terra et sigui lleu, Aniol.

Diverses organitzacions vinculades a l’Esquerra Independentista han presentat avui l’estratègia de mobilitzacions de cara als judicis del Tribunal Suprem contra el procés d’autodeterminació de Catalunya i criden a “aturar-ho tot” i a mobilitzar-se des del primer dia per alterar la normalitat quotidiana i econòmica del país.

El passat mes de novembre, una delegació de la CUP va aprofitar la seva visita a l'Uruguai per a trobar-se amb diferents agents polítics i socials d'esquerres. L'objectiu era conèixer la realitat política de l'Uruguai amb els reptes a encarar abans de les eleccions del 2019, i poder compartir la situació del procés d'autodeterminació del poble català i el context de repressió i vulneració de drets a l'Estat espanyol.

 

L’Esquerra Independentista ja s’hi va oposar en el moment de la seva aprovació i continua oposant-s’hi en l’actualitat. La denúncia de la monarquia com a institució profundament antidemocràtica, la reivindicació del reconeixement del dret a l’autodeterminació i el que va suposar un tancament per dalt de totes les elits polítiques, judicials i econòmiques, hereves directes del Franquisme, és el que ens continua empenyent a voler fer un trencament real amb el Règim del 78.

La Transició va suposar una pacificació i legitimació del règim econòmic franquista. Les elits econòmiques franquistes van ser democratitzades gràcies a que tota la violència i el poder econòmic i social no va ser mai qüestionada. Aquest blanquejament del règim va esborrar de la memòria institucional que el primer objectiu del franquisme va ser destruir qualsevol possibilitat de justícia i progrés social que pogués representar la república. 

Des de la seva aparició fa més de trenta anys, la SIDA ha causat un immens dolor i una pèrdua irreparable de vides humanes. També han estat, però, anys de lluita i de capacitat d’organització i superació per part de les pròpies afectades, sovint sense el suport que caldria per part de les institucions públiques.

L’Esquerra Independentista ha denunciat avui en una roda de premsa, on han participat Arran Jovent, Alerta Solidària i la CUP, l’ofensiva autoritària i repressiva de l’Estat que amenaça amb la il·legalització de partits polítics com la CUP o organitzacions com Arran Jovent. 

"Hi ha una clara intenció de generar un clima de violència que legitimi posar al centre de l’onada repressiva l’independentisme o la impunitat de l’extrema dreta per impedir el dret a l’autodeterminació", ha manifestat la diputada de la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent. 

Els passats 24 i 25 de novembre, la CUP ha viatjat a Wüppertal i Düsseldorf per compartir amb sectors d'esquerres i sindicats alemanys, el procés d'autodeterminació i el context de repressió a Catalunya i Països Catalans,

Pàgines