Notícies municipals destacades


19/10/2018

La Montse Venturós serà l'alcaldessa de Berga fins al final del mandat al juny de 2019 perquè així ho van decidir berguedanes i berguedans a les eleccions del maig del 2015. No es tracta d’una decisió individual, sinó que sorgeix d'una petició popular formulada per la plataforma ciutadana que li dona suport. 

retorn social cup la garriga
19/10/2018

Què és el retorn social? 

18/10/2018

Les alcaldies de Sabadell, Ripollet i Cerdanyola del Vallès, vinculades a la coalició CUP-Poble Actiu, han signat amb aquest dimecres amb una cinquantena d'entitats i ajuntaments el manifest per reclamar la posada en marxa de la Llei 24/2015 per desplegar a Catalunya mesures per lluitar contra l'emergència social.

18/10/2018

La decisió de convocar el ple d’investidura en un moment en que el nostre grup no pot fer efectiva la representació que el poble li va atorgar és una manca de sentit democràtic a l’aprofitar-se d’una situació –l’absència del diputat de la CUP, que encara no ha rebut l’acta de la Junta electoral, i la del diputat d’UA per trobar-se de viatge- que permetrà al grup polític de CiU tenir avui una majoria que no va obtenir a les urnes.  

15/10/2018

L’Ajuntament de Pedreguer va aprovar, per unanimitat, donar suport als Bombers Forestals que estan en vaga des del passat 14 de setembre. A l’últim plenari del mes de setembre, el grup municipal de la CUP vam presentar una moció per via d’urgència en suport dels bombers forestals. Actualment, el col·lectiu de bombers forestals segueix en vaga indefinida, dos d’ells en vaga de fam a Castelló i també han iniciat una acampada a les portes de l’Ajuntament de València. Tot això fins que els següents pactes siguen complits:

13/10/2018

El dissabte 6 d’octubre vàrem realitzar una concorreguda assemblea oberta de la CUP Molins, on es va decidir encarar la propera campanya electoral amb una aposta decidida per obtenir l’alcaldia de la nostra vila per primera vegada. L’assemblea oberta va valorar un escenari favorable i haver demostrat la capacitat de governar, aplicant el compromís ferm de la participació ciutadana, polítiques netament feministes o l’aposta per la constant interacció amb la ciutadania.

13/10/2018

La Crida per Valls-CUP havia plantejat aquest divendres, dia 12 d’octubre, com una jornada laboral qualsevol, atès que consideren que «no hi ha res a celebrar». Per aquest motiu, havien planejat treballar al seu despatx a l’Ajuntament de Valls i atendre-hi peticions i consultes de la ciutadania. Per tal d’assegurar que podrien accedir al seu despatx, el portaveu de la Crida per Valls-CUP va consultar amb l’equip de govern si el 12-O farien activitat normal a l’Ajuntament, rebent resposta afirmativa.

12/10/2018

L’anunci de la dimissió del president de la Diputació de Lleida “per la pèrdua de suport” dins del seu propi partit després de la seva detenció en una operació anticorrupció és un fet positiu però insuficient per a l’assumpció de responsabilitats derivades del cas i la necessària neteja de institucions públiques.

Entre totes guanyarme la Plaça.
06/10/2018

A l’acabar la sessió informativa sobre la consulta popular el públic va prendre la paraula.

04/10/2018

La legislació espanyola limita enormement la participació política de les persones estrangeres, que no poden votar ni ser votats en les eleccions generals ni autonòmiques i redueix el dret a vot a les eleccions municipals a alguns supòsits. Així, l'article 13.2 de la Constitució espanyola permet el sufragi actiu i passiu de persones estrangeres en les eleccions municipals només quan existeix un tractat internacional sota el criteri de reciprocitat.

Pàgines